Logo

Rozhovor s Michalem Petrášem

7. 11. 2014 000 10:11

Michal Petráš se rozpovídal, jak se mu po dvou letech podařilo znovu oživit brněnský goalball.

Povězte nám jak se vám podařilo po dvou letech opět dát dohromady tým?

Podařilo se to velmi těžce, Rostislav Koudelný který vedl náš tým v minulých letech, tak měl těžké zranění nohy. Protože byl i hráčem tak Brno nemělo dostatek hráčů a muselo přerušit ligu. Mě se podařilo vrátit po několika letech zpátky do týmů a naverboval jsem mladé kluky kteří si to chtěli vyzkoušet a začalo je to bavit. Tak jsem převzal papírování a prostě jsme to zkusili.

Kdo si vzal tým na starost? Máte tréninky? Jak často je máte?

Tým vedu já (Michal Petráš), ale trenér je Antonín Valachovi a asistentka je Hanka Valachovičová. Tréninky máme 1x za 14. dnů v Brně, a 1x měsíčně všichni v Kútech (SK). Častěji to bohužel nejde kvůli tělocvičně.

Když Brno hrálo naposledy ligu, tak své pořadatelské kolo odehrálo v Kútech. Kde by se mělo konat vaše kolo v nové sezóně?

Letošní pořadatelské kolo bychom chtěli aby se odehrálo v Brně, už máme rozjednané tělocvičny ale musí se to hodit do rozpisu. Krajní řešení by byly opět Kúty.

Vaše soupiska nyní sčítá sedm hráčů? Chystáte ještě nějaké změny v sestavě?

Ano jak jsem sepisoval soupisku tak potom nastaly ještě nějaké změny ale ty se budou řešit až v přestupovým termínu.

Na soupisce jsou zapsán Michal Ondruška a Peter Gombarík, kteří jsou napsáni i na soupiskách Plzně respektivě Slávie. Budou v následujícím ročníku oblékat dres Brna, nebo týmů za které ještě v minulé sezóně nastupovali?

Michal Ondruška zůstává ve svém týmu za který hrál i loni, ale Peter Gombarik letos obleče dres Brna.

Budou toto dva aktivně hrající kluci stavebním kamenem týmu? Nebo máte v hlavě jinou trojku?

Peter Gombarik bude aktivním hrášem a k němu se budou přidávat ostatní hráči.

Váš cíl na následující sezónu?

Víme že 1. nebudeme a jsme mladý tým. Takže náš cíl je urvat alespoň nějaký bod který nás potěší a navnadí na další roky.