Logo

3. ročník otevřených sportů pro nevidomé a zrakově postižené je minulostí

7. 11. 2014 000 9:11

V sobotu 1. 11. 2014 jsme se skoro všichni sešli na 3. ročníku otevřených sportů pro nevidomé a zrakově postižené. Amatéři, zkušení borci, mladí i starší, ženy i ostatní si mohli vyzkoušet goalball, showhown, zvukovou střelbu nebo šachy. Sportovní klání zahájili společně předseda TJ Zora Praha Jaroslav Jelínek, President ČSZPS Jaroslav Pata a Předseda VVS goalballu Pavel Vošahlik.

            Největšího goalballového turnaje u nás se zúčastnilo celkem 13 týmů.V kategorii nazvané profesionálové se sešli čtyři týmy tvořené jak ligovými hráči tak i hráči z reprezentace. Amatérských týmů bylo celkem devět. Napínavý finálový zápas vyhrál tým s názvem Československo. Jak tento název týmu vznikl bylo všem jasné: tým ve složení M. Ondružka, I. Budil, T. Franěk a K. Novotný jest skutku taková směsice od každého kousek. Poražení finalisté však svojí kůži neprodali jen tak bez boje. Pokud zápas skončí 10 : 9, je všem jasné, že tento boj byl bratrovražedný. A kdo byl ten poražený finalista: BSC A. Druhý tým BSC si však vítězstvím v boji nad Brnem vybojoval bronzovou medaili. Mladí Brňáci sice odjíždějí bez medaile, ale svojí předvedenou hrou mile překvapili.

            Amatéři museli být rozděleni do dvou skupin. Skupinu A vyhráli Banáni ve složení Matěj Hejma, Jan Hejma a Vojtěch Vondrat. Celkový vítěz amatérů se stal vítěz Skupinu B s názvem Pankrác ve složení Jaromír Ambrus, Kristýna Fajtlová, Lukáš Horák, Tomáš Jiroutek. Všechny boje byly velmi urputné a pro pořadatele je potěšující, že se všichni těší již na další ročník.

            Showdown vyhrál již podruhé Mário Bihári. Je vidět, že tomuto sportovci jde na co sáhne.

            Turnaj ve zvukové střelbě kterého se zúčastnilo rekordních 60 střelců vyhrál profík ze Zory Jan Schejbal. Pokud jste si také zastříleli můžete se na svůj výkon a pořadí podívat na konci tohoto meilu.

            Podrobné výsledy budou k dispozici na www.goalball.cz a www.tjroza.cz .

Protože pamětní listy jsme účastníkům předávali až na vyhlašování výsledků v restauraci U Kozla, nedostali všichni tento pamětní list. Ještě jich mám pár schovaných, takže jestli někdo má zájem, může se na mne obrátit, rád je předám.

            TV Prima se na naše turnaje také přišla podívat. Tu však více zajímalo, to že některým hráčům byly ukradeny telefony, doklady a hotovost než samotné turnaje. Podívat se můžete zde:

http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-2112014-0

            Jako vždy na našich turnajích potajmu hřiště obcházela Bára Kubálková. Nedělá to jen tak z plezíru, ale proto, aby turnaj zachytili pro další generace. Fotky se jako vždy povedly a kdo si je chce prohlídnou může na stránkách:

https://www.facebook.com/david.gril.3/posts/10202593175301339#!/media/set/?set=a.944056695622672.1073741857.187041381324211&type=1&pnref=story

nebo si je stáhnout zde:

www.uschovna.cz/zasilka/BBUA4NMTYN3SI8I2-JBP

            Děkuji všem za účast na turnajích a doufám, že se vám to líbilo a že se příští rok uvidíme znovu. Zároveň bych chtěl poděkovat všem kteří nám pomohli s organizací a především starostce městské části Prahy 3 Vladislavě Hujové, bez jejího přispění bychom tyto krásné turnaje neuspořádali.

Za TJ Zora Praha

Karel Novotný