Logo

Rozhovor s Ladislavem Fraňkem

8. 6. 2014 000 21:06

Jak se změnila reprezentace během působení nynějšího hlavního trenéra, nebo jak se připravuje na MS, to si můžete přečíst právě v tomto článku. L

Láďo, už jsi u reprezentace šestý rok. Co se změnilo za tu dobu, co vedeš národní team?

Za posledních 6 let se změnilo v reprezentaci mnoho. V prvé řadě se prošel výměnou kompletně hráčský kádr.Po neúspěchu na ME sk. C v Portugalsku jsem do reprezentace postupně zařadil mladé pušky,Jana Boška a Josefa Sarkányho kteří se stali velmi brzy nepostradatelnou oporou.Dále prošel reprezentací Ondra Lusk,Michal Novotný,Ondra Kodet, bohužel tito hráči nevydrželi nasazení tréninku a nebo ze zdravotních a studijních důvodů již nepokračují.Místo nich zaujali místo Václav Svoboda a Martin Fejfar. Oproti minulému obsazení se změnil hlavně přístup k tréninku což nás vyneslo až na MS ve Finském Espu.

Teď se připravuješ s klukama na největší vrchol kariéry. Co budete považovat za úspěch?

Na vrchol své kariéry se všichni připavujem velmi svědomitě.V sázce je mnoho,umístní do 3 místa by byl velký úspěch a znamenal by přímí postup na Paralimpijské hry v Brazilském Riu.

Náš tým na toto umístění rozhodně má a je to mé velké přání toto dokázat.Ale asi bych byl spokojený s umístěním do 5 místa.

 

Bylo v tvé nominaci na MS nějaké těžké rozhodnutí?

O nominaci bylo rozhodnuto dlouho do předu.Vlastně se rozhodovalo jen o 6 hráči a to jestli ho vzít a nebo jet jenom v pěti.Nakonec jsem se rozhodl hlavně kvůli kladnému přístupu v tréninku nominovat jako 6 hráče Martina Fejfara.

 

Do Espa s vámi jede pár desítek fanoušků. Jak vnímáš tuto podporu a myslíš, že vám to může pomoci?

Fanošci jsou vždycky fajn a myslím že to může jen našemu týmu pomoci.

 

Co jsi si řek na rozlosování skupin. Je tam nějaký soupeř, kterého se obáváš?

Na MS nejsou slabí soupeři.Je to 16 nejlepších týmu na světě.Rozlosování do skupin mi přijde spravedlivé.V naší skupině mám strach z Alžíru a Španělska a to proto že nehrají fér. Náš tým je na tolik dobrý že může porazit každého a ze soupeřů mít strach nemusíme.