Logo

Turnaj Doubravka

5. 5. 2014 000 11:05

Poslední dubnový víkend se sešli mladí goalballisté v Plzni. Čekal je zde 12. ročník turnaje o pohár Doubravky kterému předcházel intenzivní trénink. Turnaj neproběhl jeden ale hned dva. Žáci byli rozděleni do dvou skupin na starší-zkušenější a na mladší-menší.

Turnaj starších po deseti letech vyhrálo Brno s pohyblivým a tvrdě střílejícím Danem Přikrylem. Na domácí zbylo až druhé místo přestože Jaroslav Levý byl vyhlášen s 27 góly nejlepším střelcem turnaje. Třetí skončily Hradčany, čtvrtý Liberec a pátí goalbalisté z Prahy Náměstí Míru.

Mezi těmi nejmenšími si nejlépe vedli domácí, druzí skončila Praha Náměstí Míru, třetí Brno a čtvrtý Liberec.

Skutku bojů v Plzni se zúčastnilo celkem DEVĚT trojčlenných týmů. Goalball juniorů se opět stává sportem nevidomých a zrakově postižených. V soupisce oddílu najdeme mnoho hráčů, kteří nenavštěvují školu pro ZP, ale jsou v integraci.

Ještě jedna zajímavost na závěr. Málo kdy se stává, že by o pořadí muselo rozhodovat až čtvrtý ukazatel – poměr branek. V Plzni poměr branek rozhodoval u velkých o čtvrtém místě a u menších o druhém místě celkového pořadí.

Vyhlašování výsledků se již tradičné zúčastnil již tradičně zástupce z radnice Doubravky. Chválit pořadatele mi přijde již skoro zbytečné, ale neudělat to by bylo asi nespolečenské.

Starší

1. Brno           Pavlasová, Bohatová M, Přikryl

2. Plzeň          Ferko, Levý, Kodýnek

3. Hradčany   Novák, Hon, Lesová

4. Liberec      Josifek, Feifar, Šádková

5. Nám. Míru  Lébr, Bohatová F, Vondráček

 

Mladší

1. Plzeň          Zeman, Malásek, Lavryuk

2. Nám. Míru  Šrámek, Kulíšek Czellerová

3. Brno           Krychtálek, Levíček, Rejtar

4. Liberec      Dvořák, Fortelný, Vald,