Logo

Proběhlo 3. kolo ligy

10. 3. 2014 000 13:03

Výsledky nebyli ani tak překvapivé.Tým BSC A vyhrál vše čímž na nezúčastněnou Slávii získal náskok 9 bodů. V boji o bronz mají Západočeši náskok nad Zorákama tři body. Což je staví do pozice mírného favorita na obronzování. BSC B má zatím jen šest kontumačních bodů, ale rozhodně svou hrou nezklamali a upřímně: kdo z nás nezačínal s výprasky od starších, zkušenějších.

Střelce jsem měl spočítané již včera večer, ale ještě jsem musel ověřit deset gólů čerstvého třicátníka Péti Schweinera proti BSC B. Třetí kolo střelecky ovládl překvapivě ale zaslouženě s devatenácti brankami Martin Duda s pěkným průměrem téměř 21 procent. Sílu plzeňské střely potvrdil třetím místem Marek s šestnácti brankami. Druhý Honza bošek se celkové po třech kolech dostel na 1. místo. Slávisté se díky neúčasti v třetím kole sice trošku propadli, ale stále si drží nejlepší střelecké průměry: Lukáš s čtyřiceti góly průměr 20,3 a Tomáš dokonce 27,6 procent se střelenými 35 brankami.

Zrušení pravidla třetí střely mělo vliv na ještě větší potenci některých dominantních střelců v oddílech. Nejednou se stává, že hráč vystřelí třeba i pětkrát za sebou. Ivo Budil dokonce šestkrát. Zajímavé však je, že z těchto dlouhých střeleckých šňůr nepadá moc gólů. Největším „žroutem“ střel je Honza Bošek, Lukáš Valer a Marek Duda kteří střílí shodně přibližně 45 procent všech střel svých oddílů. S jednačtyřiceti procenty jsou následováni Ivošem Budilem a Vaškem Svobodou.

Penalt bylo tentokrát hluboce pod průměrem. Na šest zápasů připadlo 22 penalt. Dvanáct proměněných z dvaadvaceti penalt jest sice dost slabé ale v průměru. Tým BSC A chytal jen jednu penaltu na rozdíl od Ivoš, který jich chytal celkem deset (šest chytil).